Статут учнівського самоврядування

пʼятницю, 5 травня 2017 р.

Засідання Роменської районної профспілкової організації працівників АПК України



У квітні на базі ДПТНЗ «Роменське ВПУ» відбулося засідання Роменської районної профспілкової організації працівників агропромислового комплексу України. Участь у заході взяли і представники Роменського ВПУ, які є членами організації.
Привітав учасників засідання голова районної профорганізації Васильченко Григорій Петрович, який наголосив, що в сучасних умовах досить багато профспілкових організацій по всій Україні припиняють свою дію, натомість Роменська районна ППО продовжує працювати, при цьому, приділяє велику увагу розвитку соціального діалогу, питанням удосконалення колективно-договірного регулювання соціально-економічних і трудових відносин, дотриманню галузевих норм і гарантій, підвищенню ефективності колективних договорів тощо.
Згідно порядку денного, присутні заслухали звіт комітету районної профспілкової організації про роботу за період після VІІ районної конференції, звернули увагу на недоліки, що мають місце в роботі. Прийняли рішення продовжувати роботу по виконанню запланованих заходів з’їздів, конференцій та постанов, вдосконалювати роботу по консолідації дій в умовах реформування місцевого самоврядування, збереження структури і профспілкового членства.


Зі звітом про діяльність ППО учнів ДПТНЗ «Роменське ВПУ» виступила голова – Прокопенко Тетяна Іванівна. До організації входить велика кількість учнів навчального закладу. Молодь із задоволенням бере участь у вирішенні різноманітних питань, що стосується учнів училища, зокрема таких як: поселення та виселення учнів з гуртожитку; відрахування учнів з училища; розгляд поведінки. Завжди актуальним залишається для учнів і отримання стипендії. Тому Правила призначення і виплати стипендії в ДПТНЗ «Роменське ВПУ» погоджуються з органом учнівського самоврядування та первинною профспілковою організацією осіб, які навчаються. Для вирішення питань щодо призначення та позбавлення академічної або соціальної стипендії (у тому числі спірних), надання матеріальної допомоги учням, заохочення кращих з них за успіхи у навчанні, участь у громадській, спортивній і науковій діяльності наказом керівника навчального закладу утворюються стипендіальні комісії, до складу яких входять представники учнівського самоврядування та ППО учнів в кількості не менше 50 % складу комісії. Завжди виділяються кошти на культурно-масову роботу.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар