Статут учнівського самоврядування

середу, 25 січня 2017 р.

25 січня – пам`ять святої мучениці Тетяни



   25 січня – це завжди особливий день для учнівського та педагогічного колективів ДПТНЗ «Роменське ВПУ», адже саме цього дня у навчальному закладі проходить безліч цікавих заходів.
   З метою виховання у підростаючого покоління духовних цінностей та християнської моралі у капличці св. Тетяни, що знаходиться на першому поверсі навчально-побутового корпусу Роменського ВПУ пройшла Божественна Літургія з нагоди Дня святої мучениці Тетяни, покровительниці студентства. Подібні заходи проходять уже не вперше. Відтоді як в навчальному закладі, за ініціативи директора училища Павла Помарана, було відкрито капличку, її відвідує багато людей, і це не лише учнівський та педагогічний колективи Роменського ВПУ, а й мешканці та гості міста, перехожі.
   Починаючи з 2013 року 25 січня в капличці св. Тетяни досить людно, і дуже приємно, що не минають її юнаки та дівчата. Адже, саме такі заходи сприяють формуванню у молоді високоморальних якостей, патріотичної та громадської свідомості, цінних орієнтирів, які ведуть людину гідним шляхом по життю. Тож не дивно, що у Роменському ВПУ багато уваги приділяється духовному вихованню молоді.
  Службу провів настоятель каплички св. великомучениці Тетяни, протоієрей Димитрій Долгий.
   На свято завітали почесні гості: міський голова Сергій Салатун, заступник міського голови Ігор Тетірко, голова Роменської районної державної адміністрації Валерій Білоха, голова Роменської районної ради Віктор Переваруха, керівники структурних підрозділів виконавчого комітету Роменської міської ради, депутати Сумської обласної та Роменської міської ради, соціальні партнери, ветерани праці. 


   Участь у заходах взяли і члени Учнівської ради Роменського ВПУ. 


   Після служби отець Димитрій звернувся до всіх присутніх з проханням частіше відвідувати храми та церкви, звертатися до Бога, та якомога менше грішити. Звернувся священнослужитель і до молоді, наголосивши, що саме підростаюче покоління – наше майбутнє: «Ви – паростки, які згодом проростуть і виросте величезний благодатний ліс для творця нашого, Господа». 


   Слід відзначити, що атмосфера на богослужінні була сповнена духовної радості і тепла, а всі присутні, у свою чергу, зазначили красномовність і мудрість священника-настоятеля Всіхсвятської церкви протоієрея Долгого Дмитра Васильовича.
    «Я вважаю, що такі заходи як сьогодні необхідно проводити частіше. Потрібно частіше знайомити молодь з церквою, духовністю, моральними цінностями, адже в повсякденному житті, коли телебачення та Інтернет заполонили все, ми мало часу приділяємо спілкуванню з рідними, з Богом, самим собою», - зазначила Президент Учнівської ради ДПТНЗ «Роменське ВПУ», Президент обласної ради учнівського самоврядування професійно-технічних навчальних закладів Сумщини Олександра Стрижевська, яка відвідала Божественну Літургію разом з іншими учнями училища.
    По закінченню уроків класні керівники та майстри виробничого навчання провели для учнів виховні години, в яких вони торкнулися питання духовного розвитку молоді, єдинства українського народу, розвитку сучасного українського суспільства. 



Немає коментарів:

Дописати коментар