Статут учнівського самоврядування

середу, 12 лютого 2020 р.

Тиждень толерантності

У 1995 році ЮНЕСКО проголосила 16 листопада Міжнародним днем толерантності. Цього дня ухвалена Декларація принципів терпимості, пізніше відображених у Загальній декларації прав людини, яка закріпила неприйняття усіх форм дискримінації, недопущення геноциду і покарання за нього. У різних країнах світу пройшли акції, спрямовані проти різноманітних форм утиску та проявів нетерпимості.
Учні та педагоги Роменського ВПУ долучилися до святкування дня толерантності. Протягом тижня у групах проведені тематичні виховні години та заходи. 18 листопада лідери учнівського самоврядування разом із соціальним педагогом А. Окіпною та практичним психологом Н. Радчук провели загальноучилищні акції «Квітка толерантності», «Рука підтримки» «Толерантність - це» «Подаруй усмішку». Всі учасники отримали пам’ятку «Умій володіти собою» з інформацією про формування толерантної поведінки. Під час бліцопитування на запитання «Що треба зробити, щоб наш навчальний заклад став простором толерантності?», «Щоб відношення між нами стали як можна більш толерантними?» учні впевнено відповідали: співчувати, розуміти інших, прощати, поважати, підтримувати, бути милосердними, доброзичливими, готовими до примирення.
Сподіваємося, що висновки, зроблені учасниками заходів тижня толерантності, стануть основою взаємин в учнівському колективі, допоможуть зберігати терпимість та дотримуватися принципів рівноправності, прийнятих у світовій практиці взаємовідносин.
Фото.
Фото.
Фото.
Фото.
Фото.
Фото.
Фото.
Фото.
На фото: тиждень толерантності

Немає коментарів:

Дописати коментар