Статут учнівського самоврядування

середу, 12 лютого 2020 р.

Тиждень протидії булінгу

Соціальна нестабільність у сучасному суспільстві спричинила появу відхилень у поведінці підлітків. Поряд з підвищеною тривожністю, духовною спустошеністю, байдужістю і цинізмом, особливу увагу привертають жорстокість та агресія у стосунках, проблема насильства у підлітковому середовищі, що отримала назву «шкільне цькування», а у міжнародній термінології – булінг.
З 16 до 20 вересня в рамках правопросвітницького проєкту Міністерства юстиції «Я МАЮ ПРАВО!» проходив Всеукраїнський тиждень з протидії булінгу. По всій країні відбулися різноманітні просвітницькі заходи, спрямовані на інформування учасників освітнього процесу щодо таких аспектів: запровадження адміністративної відповідальності за вчинення булінгу (цькування), формування в суспільстві небайдужості та нетерпимості до цього явища.
З метою ознайомлення учнів із поняттям «булінг», визначення ознак жертв цькувань і методами профілактики виникнення та подолання проявів булінгу в ДПТНЗ «Роменське ВПУ» проведено Тиждень протидії булінгу. Педагогами проведені тематичні виховні години, бесіди, дискусії та лекторії у всіх навчальних групах.
У групі АСЕ-1 (класний керівник Дівенко І.О.) проведено заняття з елементами тренінгу «Протидія булінгу». Учні ознайомилися з поняттям булінг, його видами та проявами, розвивали навички конструктивного вирішення конфліктних ситуацій, толерантного спілкування.
Класний керівник групи АСЕ-3 Мартинішина Ю.Ю. провела профілактичний захід з елементами тренінгу під назвою: «СТОП – БУЛІНГ: попередження жорстокості та насильства». Під час заходу були використані ситуаційні вправи, які дали змогу отримати нові знання, визначити для себе наслідки насильницької поведінки, ознайомилися із рекомендаціями та порадами щодо боротьби з булінгом в училищі.
Під час виховного заходу «Спілкування між однолітками» у групі КК-1 (класний керівник Сененко А.А.) присутні висловлювали свої думки та судження щодо того, як уникнути конфліктних ситуацій. Учні наголошували на тому, що тільки взаємоповага та толерантне ставлення один до одного допоможе уникнути булінгу серед підлітків.
Протягом години спілкування «Зупиними булінг разом!» учні групи МШП-3 (класний керівник Чепурко І.Г.) ознайомилися із нормами міжнародного та українського законодавства щодо прав дитини, отримали поради із захисту своїх прав на рівні держави, сім`ї, навчального закладу. А тренінгові вправа дала змогу хлопцям повірити у власні сили та можливості, щоб не допустити цькування та насильства у групі.
Для учнів гуртожитку практичний психолог Н.А. Радчук підготувала групову консультацію «Насилля та цькування серед підлітків». Підчас консультації учні переглянули відеоролик «Як боротися з булінгом: поради для дітей»
Практичні поради з виявлення та нейтралізації негативного впливу кібербулінгу на підлітків стали результатом жвавої дискусії на тему «Кібербулінг у житті підлітків» у групі АСЕ-2 (класний керівник Жадько І.В.).
17 вересня у групі ПП-1 (класний керівник Окіпна А.В.) пройшов урок-бесіда на тему «Стоп булінг: попередження конфліктів у соціальних мережах». Учні підготували поради, як уникнути різних видів цькування, насильства та виготовили агітаційні листівки.
Ці поради та інша важлива для учнів та педагогів інформація з питань протидії булінгу розміщена на інформаційному стенді училища.
Фото
Фото
Фото
Фото
Фото
Фото
Фото
Фото
Фото
Фото
Фото
На фото: Всеукраїнський тиждень з протидії булінгу

Немає коментарів:

Дописати коментар