Статут учнівського самоврядування

суботу, 22 лютого 2020 р.

Роменське ВПУ зареєструвало своє медіа на Всеукраїнській веб-платформі шкільних медіа Youth MediaLab
Із лютого 2020 року стартувала робота Всеукраїнської веб-платформи шкільних медіа Youth MediaLab. Створення даної платформи реалізується завдяки впровадженню Всеукраїнської програми розвитку шкільних медіа «Youth MediaLab», що започатковано Міністерством освіти і науки України спільно з Міністерством інформаційної політики України за підтримки Агентства з міжнародного розвитку США (USAID) та ГО «Change Communication».
Фото.
Фото.
На фото: ось такий вигляд має Всеукраїнська веб-платформа шкільних медіа Youth MediaLab
Окрім створення Всеукраїнської веб-платформи шкільних медіа, проектом також передбачено встановлення медіа класів у закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та позашкільної освіти.
Програма розвитку шкільних медіа в Україні має дати поштовх розвитку цифрових медіа та шкільних редакцій і підвищити рівень цифрової та медійної грамотності серед школярів та молоді, навчити створювати сучасний, цікавий та якісний контент, об’єднати спільноту активних шкільних редакцій та розвивати молодіжну творчість.
А от інтерактивна медіаплатформа являє собою єдиний мультимедійний простір, де кожен заклад освіти може створити власний кабінет та створювати власний медіаконтент, ділитися ним з однодумцями. За допомогою платформи, кожне шкільне медіа зможе популяризувати власний навчальний заклад, брати участь у регулярних конкурсах, мати доступ до бази знань та долучатись до лекцій і вебінарів від відомих журналістів.
Фото.
На фото: на платформі можна розміщати фото- та відеоконтент, ділитися новинами свого навчального закладу
Фото.
На фото: редакції мають можливість взяти участь у різноманітних конкурсах
Фото.
На фото: на платформі діє розділ "Лайфхаки", де можна прочитати дуже багато корисної та цікавої інформації
Гурток «Юний журналіст» ДПТНЗ «Роменське ВПУ» також приєднався до роботи Всеукраїнської веб-платформи шкільних медіа Youth MediaLab, зареєструвавши своє медіа на платформі. І відтепер навчальний заклад має можливість створювати сучасний і якісний відео та фото контент, спілкуватися з своїми однодумцями та брати участь у різноманітних конкурсах на Всеукраїнській веб-платформі. До речі, гуртківці училища вже опублікували свій перший допис на платформі про відзначення Дня рідної мови в навчальному закладі.
Фото.
На фото: медіа училища на платформі має назву "Юні журналісти ДПТНЗ "Роменське ВПУ""
Фото.
На фото: члени гуртка "Юний журналіст" Роменського ВПУ вже опублікували свій перший допис на Всеукраїнській веб-платформі шкільних медіа Youth MediaLab
Ознайомитися з роботою Всеукраїнської веб-платформи шкільних медіа Youth MediaLab можна за посиланням: https://yml.com.ua/
Слідкувати за новинами від «Юних журналістів ДПТНЗ «Роменське ВПУ» та бути в курсі останніх новин можна за посиланням: https://yml.com.ua/media/sajt-dptnz-romenske-vpu
Раді будемо за підписку на наше медіа на веб-платформі шкільних медіа!

Немає коментарів:

Дописати коментар